Als je een in Duitsland gekochte auto weer verkoopt

Als je de tips van Autokopenduitsland.nl hebt gelezen, dan weet je dat een auto importeren eigenlijk heel eenvoudig is. Natuurlijk ben je helemaal blij met jouw nieuwe auto. Maar er komt een dag waarom je jouw aanwinst weer verkoopt. Is het dan een nadeel dat het een importauto is? Wij zochten het voor je uit.

Lees meer >

Een auto importeren uit Duitsland

Wie wil dat niet? Een mooie auto met veel opties voor een scherpe prijs. Bijvoorbeeld een dikke Audi, BMW, Mercedes-Benz of Volkswagen. In Duitsland is het aanbod nieuwe en gebruikte auto’s veel groter groter dan in Nederland. Zoekt u een complete auto voor de beste prijs? Autokopenduitsland.nl legt uit hoe je dat aanpakt.

Lees meer >

Gebruikte auto kopen in Duitsland

Er zijn meerdere andere websites in Duitsland U zocht een website zoals Gaspedaal.nl in Nederland voor de Duitse markt? Tot op heden is er nog geen Gaspedaal in Duitsland. In tegenstelling tot Nederland wordt de online markt in Duitsland gedomineerd door twee grote spelers. mobile.de en autoscout.de. Waar wij in Nederland 5 grote websites hebben, waar Gaspedaal dus een samenvatting van maakt hebben wij dit in Duitsland nog niet gezien.

Lees meer >

Het keuren van een in Duitsland gekochte auto

Voordat je een Nederlands kenteken op jouw importauto krijgt, moet je eerst langs de RDW. Tijdens het RDW-bezoek wordt de importauto op een aantal punten gecontroleerd. Welke punten dat precies zijn, zet Autokopenduitsland.nl overzichtelijk voor jou op een rij.

Lees meer >

Het transporteren van een in Duitsland gekochte auto

Een auto kopen in Duitsland brengt een logistieke uitdaging met zich mee. Er zijn verschillende manieren om jouw nieuwe aanwinst veilig naar huis te (laten) brengen. Hier lees je hoe je dat handig aanpakt.

Lees meer >

Is Duitse garantie overdraagbaar naar Nederland?

Een nieuwe of gebruikte auto koop je natuurlijk het liefst met de zekerheid van garantie. In Nederland krijg je fabrieksgarantie op een nieuwe auto. Op een gebruikte auto kan je BOVAG-garantie, merkgarantie of garantie van het autobedrijf krijgen. Maar hoe zit dat als je een auto in Duitsland koopt?

Lees meer >

Kan het slim zijn om de bpm-afgifte uit te stellen?

Als je zelf een auto uit Duitsland importeert, moet je in Nederland meestal rest-bpm betalen. Pas daarna krijg je een Nederlands kenteken. In sommige situaties is het aantrekkelijk om de bpm-aangifte een maand uit te stellen. Autokopenduitsland.nl legt uit hoe dat zit.

Lees meer >

Nieuwe auto kopen in Duitsland

Hoe krijg ik een Nederlands kenteken? U gaat met uw auto naar een keuringsstation van de RDW. Op werkdagen kunt u van 08:00 tot 12:00 terecht zonder afspraak. Uw auto wordt hier op uw naam gezet en ondergaat een keuring. Zodra uw auto is goedgekeurd gaat u naar de douane om aangifte te doen.

Lees meer >

Online een auto zoeken in Duitsland

Een gebruikte of nieuwe auto zoeken doe je natuurlijk online. Ook in Duitsland kan je bij verschillende websites terecht. Bekende occasionzoekmachines zijn bijvoorbeeld Ebay.de, Mobile.de, Autoscout24.de en PKW.de. Voor nieuwe en jonge auto’s kan je zoeken op Duitse websites van autofabrikanten zelf. Doe je liever zaken met een particulier? Kijk dan eens op een rubrieksadvertentiesite zoals Ebay-kleinanzeigen.de.

Lees meer >

Tips & tricks: zo vind je jouw droomauto uit Duitsland

Een auto kopen in Duitsland lijkt sterk op een auto kopen in Nederland. Verschillen zijn er ook. Autokopenduitsland.nl weet precies waar je op moet letten als je een auto zoekt. Met deze tips en tricks vind je in een paar eenvoudige stappen jouw droomauto in Duitsland.

Lees meer >

Wat vertelt een Duitse advertentie over een auto?

Z.g.a.n., vr.pr., 1e eig., boekj. aanw., a/c, panodak. Nederlandse auto-advertenties staan soms boordevol met op het eerste gezicht onbegrijpelijke begrippen en afkortingen. In Duitsland is dat niet anders. Hoe lees je Duitse auto-advertentie en op welke kleine lettertjes moet je letten?

Lees meer >

Worden Duitse auto’s beter onderhouden?

'Alle Duitsers zijn zuinig op hun auto.' 'In Duitsland is een auto nog echt een heilige koe.' Dat is het beeld dat wij hebben van onze Oosterburen en hun voertuigen. Worden Duitse auto’s echt beter onderhouden dan Nederlandse auto’s? Of is dat onterecht? Autokopenduitsland.nl zocht het voor je uit.

Lees meer >

Zijn duitse merken goedkoper in duitsland?

Duitsland is een echt autoland. Jaarlijks worden er tussen de 3 en 3,5 miljoen nieuwe auto’s verkocht. Vooral Duitse merken zijn er populair. Maar zijn ze ook goedkoper dan andere automerken? Autokopenduitsland.nl heeft het antwoord!

Lees meer >

Hoe optimaliseer ik mijn bpm-aangifte: aangifte met koerslijst

Een vast onderdeel van de Nederlandse importprocedure is de bpm-aangifte. Er zijn drie manieren om bpm-aangifte te doen. Autokopenduitsland.nl bespreekt hier de bpm-aangifte op basis van de koerslijstwaarde van de auto.

Lees meer >

Hoe optimaliseer ik mijn bpm-aangifte: aangifte met taxatierapport

Importeer je een auto dan ontkom je niet aan de bpm-aangifte. In dit artikel behandelt Autokopenduitsland.nl de voordelen en de nadelen van een bpm-aangifte met een taxatierapport.

Lees meer >

Dit betekent de co 2 -uitstoot voor jouw bpm

In Nederland worden (op papier) schone en zuinige auto’s beloond met fiscale voordelen. Een lage uitstoot zorgt voor een lager bpm-bedrag. Autokopenduitsland.nl legt uit wat dat betekent als je een auto importeert.

Lees meer >

Importauto op Nederlands kenteken zetten? Deze papieren heb je nodig

Een auto importeren is niet moeilijk als je de juiste stappen volgt. Een van de belangrijkste stappen gaat over de autopapieren. Alleen met de juiste documenten lukt het om een Nederlands kenteken voor jouw importauto aan te vragen. Welke papieren dat precies zijn, lees je hier.

Lees meer >

Zelf een auto importeren uit Duitsland: welke merken zijn het interessantst?

Duitsland is een echt autoland. Over het algemeen zijn auto’s in ons buurland goedkoper dan hier en luxer aangekleed. Op welke merken en modellen valt voor Nederlandse kopers het meeste voordeel te behalen? Autokopenduitsland.nl legt het uit.

Lees meer >

Importauto vervoeren: dit zijn de mogelijkheden

Zelf een importauto zoeken en kopen is eenvoudig als je de tips op Autokopenduitsland.nl goed leest. Nadat je de auto hebt betaald, sta je voor een nieuwe uitdaging: de auto meenemen naar Nederland. Jouw auto veilig en vertrouwd laten vervoeren door een professioneel transportbedrijf is goedkoper dan je denkt.

Lees meer >

Kan je afdingen als je in Duitsland een auto koopt?

Duitse autobedrijven werken met vaste prijzen. Onderhandelen en afdingen heeft dus geen zin. Dat is ten minste het beeld dat bij veel Nederlandse autokopers leeft. In de praktijk zijn Duitse autoverkopers best bereid om wat aan de prijs te doen. Maar dan moet je het wel op de juiste manier aanpakken.

Lees meer >

Hoe gaat het betalen van een in Duitsland gekochte auto?

Je hebt je huiswerk gedaan, uitgebreid contact gehad met de Duitse verkoper, je hebt een proefrit gemaakt en een aantrekkelijke deal gesloten. Het koopcontract is ondertekend en het is tijd om jouw auto te betalen. Hier lees je welke betalingsmogelijkheden er zijn en hoe je betaalfouten voorkomt.

Lees meer >

Welke kosten komen bovenop de koopsom?

Welke kosten komen er bovenop de Duitse aanschafprijs van een auto? Als je een auto uit Duitsland haalt, is dat eigenlijk de eerste allereerste vraag die je jezelf moet stellen. Maak je een vergissing bij het uitrekenen van de bijkomende kosten, dan is elke kans op financieel voordeel vooraf al uitgesloten.

Lees meer >